30 nov. 2010

Cateva cuvinte despre puterea deciziei

    Oare te-ai gandit vreodata care sunt consecintele deciziei tale si aici nu ma refer la simpla decizie la ce film sa ma uit in seara asta. Vreau sa vorbesc de decizii unpic mai serioase de genul "Invat la materia X ca sa iau nota mare dar nu invat la materia Y si pic dar nu conteaza ca o sa trec in toamna... ". Sau te poti gandi la lucruri mai serioase si aici sunt destul de multe exemple. Si totusi ce trebuie sa iau in considerare cand iau o decizie serioasa in legatura cu ceva care ma va afecta serios in urmatoarele luni sau ani?
    Hai sa incepem cu o intrebare simpla"Unde te afli si unde vrei sa ajungi?". Daca poti sa rapunzi la aceasta intrebare atunci te afli pe drumul cel bun si ai facut un pas in directia dorita.
    Acum sa vorbim putin despre planificare. Incepem usor prin Stabilirea principiilor, urmand sa facem o planificare pentru a ne atinge telurile. Destul de simplu dar foarte putin isi stabilesc telurile, mai putini le scriu pe hartie si mai putini chiar se gandesc la un plan pentru indeplinirea lor.
    Cand ne facem planurile trebuie sa ne gandim la "Ce a fost?", "Ce este?" si "Ce va fi?" iar cea mai importanta intrebare pentru mine este "Ce este?" mai presus de toate pentru ca se refera la prezent. Va trebui sa scriu umpic mai multe despre importanta acestor intrebari intr-un alt post.
    Ultimul lucru va fi desigur punerea in practica. Pentru a vedea o schimbare desigur va trebui sa actionam. Cand o sa iti fie greu si o sa crezi ca totul se ca duce de rapa plangi... dar sa nu plangi pentru ca este foarte greu si te gandesti sa renunti... plangi ca ai muncit din greu si vrei sa iti culegi rodul muncii tale.
    Tineti minte ca "SUCCESUL SE ADUNA".

Un comentariu: